02. Grafisk formgivning

Behöver du ta fram en grafisk profil? Eller behöver logotypen en ny touch? Då har du hittat rätt! Jag är din kreativa kompis som hjälper dig med att ta fram en logotyp, sammanfatta och ta fram en grafisk profil eller tar fram layouten för dina trycksaker. Tillsammans förvandlar vi din vision till en visuell identitet.

Såhär kan jag hjälpa dig inom det grafiska.

Logotyper

En logotyp är inte bara en symbol som finns för syns skull, det är en essentiell del av din varumärkesidentitet. Den ska stå emot tidens tand samtidigt som den sticker ut ur mängden och skapar en stark igenkänning.

Jag hjälper dig med att designa en logotyp som speglar dina visioner, lirar med din verksamhet och din bransch, och som blir en imponerande representation av ditt varumärke. 

Grafiska profiler & visuella identiteter

En stark varumärkesidentitet är avgörande för att du ska kunna skilja dig från dina konkurrenter. Har du en väl genomarbetad grafisk profil blir din kommunikation enhetligare och som dessutom förmedlas på ett tydligt och professionellt sätt. 

Tillsammans arbetar vi fram färger, typsnitt, bildspråk och andra designelement som behövs för ditt varumärke för att skapa en unik identitet för just dig.

Behöver du hjälp med något annat som rör det grafiska? Låt oss höras och se om jag är rätt person för dig!

Grafiska profilens roll i kommunikationsarbetet.

En grafisk profil fungerar som ett grundläggande ramverk för den visuella kommunikationen. Den definierar hur och vilka grafiska element som ska användas för att skapa en visuell enhetlighet i det visuella vi inkluderar i marknadsmaterialet. Enhetligheten skapar en återkommande, röd tråd som kunder och målgrupper enkelt kan koppla till dig och din verksamhet.

Med ett definierat sätt på hur man använder sig av det grafiska materialet i kommunikationen får vi en kontinuitet i det som kallas det visuella varumärket, alltså det som vi ser i form av logotyper, färger, bilder och så vidare. Upprätthåller man den kontinuiteten skapar du associationer hos mottagaren och minskar risken att bli spretig eller att inte kännas igen.

Visuella riktlinjer är inte bara för syns skull.

Visuell kommunikation behövs för att ditt företag ska synas. Men det handlar inte bara om utseende – det handlar också om att kommunicera ditt budskap på ett tydligt sätt. Genom att använda genomtänkta färger, typsnitt och bildspråk kan du skapa en känsla av professionalism och trovärdighet, samtidigt som du förmedlar din unika röst och dina värderingar.

Är vi en match?

Låt oss ta reda på det! För att vi ska kunna jobba tillsammans på ett så bra och effektivt sätt som möjligt är det viktigt att vi passar ihop. Därför erbjuder jag ett 30 minuters kostnadsfritt möte där vi kan lära känna varandra och se vilket behov som finns, för att därefter kunna säkerställa en matchande beställning och leverans.