Ett blogginlägg om:

Så kan misslyckanden stärka din kommunikation.

För en tid sedan delade jag mina tankar om just detta på mina sociala medier (följ mig gärna där!) och betonade vikten av att våga misslyckas i vår kommunikation. Jag menar inte att vi ska slentrianmässigt publicera innehåll utan eftertanke, men att varje utfall, oavsett resultat, kan vara en lärande erfarenhet.

När det inte går som planerat - se det som en möjlighet.

Det händer att vi skapar innehåll som vi är övertygade om är perfekt, och ändå möts vi av tystnad. Då är det lätt att se det som ett snedsteg i kommunikationen, en känsla som jag tror har drabbat oss alla någon gång. Men det är viktigt att komma ihåg att frånvaron av respons inte nödvändigtvis innebär ett misslyckande. Ibland kan innehållet vara fantastiskt, men är din målgrupp redo att vilja konsumera det?

När vi istället väljer att se våra ”misslyckanden” som läroprocesser, kan vi vända negativa utfall till något positivt. Vi bör sträva efter att förstå varför saker inte gick som förväntat och använda den insikten för att förbättra våra framtida ansträngningar.

Tänk utifrån och in.

När vi arbetar med vår kommunikation måste vi tänka både utifrån och inifrån. Det innebär att vi måste se utifrån för att förstå vad som är relevant och engagerande för vår målgrupp. Det handlar om att leverera det innehåll som de söker och reagerar på.

Trial & error

I början, innan vi verkligen känner vår målgrupp, kan det kännas osäkert och skakigt. Men det är här modet att prova nya saker och tillåta oss själva att misslyckas spelar en avgörande roll. Genom att våga testa och till och med misslyckas får vi värdefull information om vad som inte fungerar och vad som till slut gör det.

Jag förespråkar inte att vi ska överge strategiskt tänkande. Istället bör vi integrera en ”våga-testa-något-nytt”-mentalitet i vår kommunikationsstrategi. Det är genom att experimentera som vi upptäcker nya och bättre sätt att kommunicera, nå nya målgrupper och öka konverteringarna.

Små justeringar i texter, bilder, formuleringar eller uppmaningar kan ha en betydande inverkan. Så våga testa och var inte rädd att misslyckas, för på lång sikt kan det göra en enorm skillnad.

Vill du har mer tips och vägledning?

Boka in ett 30 minuters kostnadsfritt möte så kikar vi på dina behov och vi är en bra match!

Fler läsvärda inlägg

Förståelse för din kommunikation ökar möjligheten till resultat.

Att skapa kommunikation som ger effekt kan vara en rejäl uppförsbacke. I detta inlägg får du ett par sjyssta tips på vad du kan göra för att komma igång med att effektivisera din kommunikation!

Det visuella varumärket

Det visuella varumärket är lika viktigt som övrig kommunikation. I detta inlägget går jag djupare in på vilken betydelse det har för ditt varumärke som helhet.

Strategisk kommunikation – Att kommunicera med syfte och mätbara resultat

Kommunikation är något vi alla känner till, främst inom marknadsföring. Men vad innebär det egentligen att kommunicera på ett strategiskt sätt? Och varför är det så viktigt?