03. Strategisk kommunikation

Känner du att din kommunikation är spretig och otydlig? Saknar du en röd tråd och har ingen aning om vad du ska säga? Då är det läge att ta fram en strategi som ger din kommunikation en enhetlig riktning och ett klarare budskap. Jag hjälper dig att räta ut lösa trådar och skapa en strategi så att du på ett effektivt sätt når ut med ditt budskap.

Såhär kan jag hjälpa dig med strategisk kommunikation.

Kommunikationstrategier

En strategi kan omfatta allt från sociala medier till webb och hjälper till att tydliggöra nuläget, kanaler, tonalitet och tillvägagångssätt för att uppnå målen. Den summerar helt enkelt alla de insatser vi gör och bör satsa på för att följa vårt syfte, nå våra mål och nå ut till rätt målgrupp.

Tillsammans tar vi fram en strategi utifrån dina mål och visioner och som berättar vilka insatser du bör satsa på för att nå dit du vill.

Analys och uppföljning

Att utvärdera och analysera våra insatser är avgörande för att säkerställa att man gör rätt saker. Utvärderingen ger tydliga indikationer på hur vi presterar och som sedan kan användas för att förbättra kommunikationen och nå ännu bättre resultat.

Jag hjälper dig att följa upp och analysera era insatser så att ni kan nå ut med ert budskap på ett mer effektivt sätt. Tillsammans arbetar vi för att förbättra er kommunikation och maximera dess påverkan.

Behöver du hjälp med andra kommunikationsinsatser? Låt oss höras och se om jag är rätt person för dig!

Vad är egentligen strategisk kommunikation?

Vad är det som skiljer effektiv kommunikation från ”vanlig” kommunikation? Svaret är enkelt: strategiskt tänkande! Strategisk kommunikation är nyckeln till att nå dina mål och att göra det på ett smart sätt. Genom att fokusera på kvalificerade val och medvetna insatser, kan du enkelt räta ut det luddiga i din kommunikation och skapa en röd tråd som binder allt samman.

Med en tydlig strategi kan du välja rätt kanaler, tonalitet och veta hur du ska kommunicera med din målgrupp. Och det bästa av allt? Genom att analysera och utvärdera resultaten av din kommunikation kan du ständigt förbättra och optimera dina insatser för att nå ännu bättre resultat.

Att arbeta strategiskt är att arbeta smart.

Strategisk kommunikation handlar om att göra medvetna insatser och kvalificerade val som hjälper oss att nå uppsatta mål. Men det behöver inte vara komplicerat. Genom att ha koll på målgruppen, kommunicera på ett relevant sätt, definiera målen och följa upp relevanta mätvärden kan du enkelt se om din kommunikation leder dig i rätt riktning. På så sätt kan du säkerställa att du når de resultat du vill uppnå och arbetar smartare istället för hårdare.

Är vi en match?

Låt oss ta reda på det! För att vi ska kunna jobba tillsammans på ett så bra och effektivt sätt som möjligt är det viktigt att vi passar ihop. Därför erbjuder jag ett 30 minuters kostnadsfritt möte där vi kan lära känna varandra och se vilket behov som finns, för att därefter kunna säkerställa en matchande beställning och leverans.